Hittel utakon, utak mentén

Visszaemlékszem gyerekkoromra, az Apámmal tett túrákra. Már akkor különös hatással voltak rám az utak és a földek melletti kőkeresztek. Kisfiúként néha rettegéssel, néha érdeklődéssel néztem az alakra, és kérdeztem, miért van ez így, ki az ott, miért állnak a keresztek?

Nem tudom, még a mai napig is misztériummal tölt el a szabadtéri hitjelek látványa. Az egész háttér történet ismeretében még inkább.

A hittel nem úgy vagyok, ahogy sokan szeretnék, de azt is tudom, hogy sokan így állnak hozzá, mint én. Nem a templomban keresem, hiszen a Megváltó egyik legfontosabb intelme, hogy ne a templomban keressetek. A templombelsőkben erősen érzem az építtetők szándékát: érezd parányi porszemnek magad az Úr jelenlétében. Holott nem erről szól a tanítás, mert az Isten mindannyinkban ott lakozik. A tájban megjelenő templom, kálvária, sír, vagy kőkereszt számomra ezt szimbolizálja. A hit mindenütt jelen van, ha Benned is. Ezért nem nagyok a templomok a képeimen, de ha kell, a kálvária, vagy a kőkereszt akár fölém is nőhet.

Hiszek a jézusi tanítások igazában és erejében, hiszem, hogy van Egy Erő, ami mozgásban és egyensúlyban tartja a Világegyetemet, és hiszem, hogy minden igaz hit egyforma, gyakorolják is akárhogy. Az Ember Hitbe vetett hitét keresem utjaimon, és sokszor az utak mentén lelek rájuk. Miként a magaméra is, mindig új megélésekkel. Erről szólnak ezek a képeim. Fekete-fehérben, néha maximum monokróm tónusokkal, mert így érzem őszintének. A magam hitét csak így tolmácsolhatom, csak másokét színezhetném…


 

A fotók megvásárolhatók az alábbi képekre kattintva:

[photoshelter-gallery g_id=’G0000.M1w5B0hOR8′ g_name=’Faith-Hit’ width=’600′ f_fullscreen=’t’ bgtrans=’t’ pho_credit=’iptc’ twoup=’f’ f_bbar=’t’ f_bbarbig=’f’ fsvis=’f’ f_show_caption=’t’ crop=’f’ f_enable_embed_btn=’t’ f_htmllinks=’t’ f_l=’t’ f_send_to_friend_btn=’f’ f_show_slidenum=’t’ f_topbar=’f’ f_show_watermark=’t’ img_title=’casc’ linkdest=’c’ trans=’xfade’ target=’_self’ tbs=’5000′ f_link=’t’ f_smooth=’f’ f_mtrx=’t’ f_ap=’t’ f_up=’f’ height=’400′ btype=’old’ bcolor=’#CCCCCC’ ]