Eifert János képnovellái

A magyarországi fotográfia egyik meghatározó egyénisége, nemcsak itthon, szerte a világban. A táncművészből fotóművésszé avanzsált ember képei és diaporámái a folyamatos  önmaga keresésben felfedezett új utakról szólnak. Az általa megfogalmazott 3T (Természet – Test – Tánc) köré csoportosított mondanivaló hol csak egyedül, de jobbára együtt, hármasban van jelen, a művész sajátos belső vizualitásának tükrében.

Már az analóg korszakban is jellemző volt munkásságára a valósághű képi ábrázolástól való elszakadás. Rá igazán jellemző, hogy nem a mindenki által ismert valóság a lényeg, hanem az, ahogy ő értelmezi. A digitális lehetőségek tovább szélesítették a láttatás eiferti értelmezését. A 70. éve felé közeledő művész fiatalos lendülettel alkalmazza a mai napig a legújabb alkalmazási lehetőségeket képi elképzeléseinek megvalósításához. Ahogy bánik a képi alapokkal, azzal olyan névjegyet rak melléjük, ha nincs is aláírás, akkor is felismerhető bennük szerzőjük sajátos lelkülete.

Október 11. óta látogatható a Radnóti  Miklós Művelődési Központban KÉPNOVELLÁK című tárlata. A képek az október 15-i megnyitón készültek. A kiállítást Móger Ildikó táncművész, koreográfus, Eifert János jegyese nyitotta meg. A családias hangulatú rendezvény megható betétje volt a művészpár közös tánca. A kiállítás november 13-ig tekinthető meg.