Fotókönyv

Mi is az a fotókönyv?


A fotókönyv az egyik legszebb fotógyűjtemény: egy könyv minőségben kinyomtatott kemény borítású, általában valamilyen koncepció, téma köré szerkesztett fotóalbum.

Néhány éve jött divatba, de manapság már nagyon sokan kérik fotókönyv formájában például az esküvői képeket, vagy ajándékként, vagy fotókönyvben adják át a párjuknak készült képeiket.

Az esküvők esetében fontos elgondolkoznunk azon, hogy a torta, a virágok, és az egyéb kiadásokból éppen a fotózásnak van a legnagyobb jelentősége, hiszen a képek örökítik meg egy életen át a nagy napot a pár számára.

Ki ne szeretné még évekkel később is egy igazán igényes fotókönyv formájában nézegetni a képeket?

A fotókönyv hosszú élettartamú, mint minden más könyv. A különböző digitális adathordozók általában csak 5-8 évig használhatók, könnyű őket elkeverni, esetleg megkarcolni és így végleg tönkretenni. A fotókönyvet felrakjuk a polcra, a többi könyv közé, és még a dédunokáink idejében is vígan lapozgathatjuk.

A fotóalbumokkal szemben a fotókönyvből nem esnek ki a képek, könnyebb tárolni. A képeket nagyon sokféle variációban lehet összerakni a könyvben, az elrendezésnek csak a kreativitás szab határt. A képek mellé, vagy közé kerülhetnek szövegek is, és nem kell azzal bajlódni, hogy hogyan ragasszuk be a fotókat a könyvbe úgy, hogy azok jól is mutassanak. Albumban csak a képek hátuljára lehet írni, ami nem látszik, ha a képet nem vesszük ki a fóliából, ha pedig beragasztós albumunk van, akkor esélyünk sincs megnézni a képek hátulját. Mindez a fotókönyvben könnyedén megoldható a fotók mellé írott szövegek segítségével.

Minden párnak figyelmébe ajánljuk, hogy gondolja át, és beszélje meg, hogy az esküvői képeket érdemes fotókönyvvel együtt kérni. Manapság már az ára sem elérhetetlen: 10000 Ft-25000 Ft között van, és általában a második példány már olcsóbb. Persze átadunk minden képet adathordozón is.

Az igényes fotókönyv egy életen át a legszebb formában fogja esküvőtök képeit őrizni.