Gyermekfotózás

Gyermekfotózás: Zita

Zita gyermekfotózását születésnapi ajándékként kapta édesanyja, Adri. Nyárias délután nyílt lehetőség a fotózásra, így a meglehetősen erősen tűző napfény elől árnyas helyszínt kerestünk. Olyan helyet kerestünk, ahol az apróság felszabadultan el tudja foglalni magát, szép a környezet, és egyúttal biztonságban is van.

Olvass tovább»

A fiatalság üdesége – Dóri portré fotója

Dóri bájos fiatalságot és üde tisztaságot sugárzó portréja – a bajai fotózás egyik legjobb képe.

Portré - Dóri (portré fotózás - www.foto-graf.hu)

Dóri és Anna portré fotózása

Pár napja keresett meg Adri, egy évek óta nem látott gyermekkori ismerősöm, azzal a kéréssel, hogy készítsek a lányairól egy-egy portrésorozatot. Izgalommal készültem a találkozásra, hiszen a fotózásra Baján került sor, ahol jómagam is felnőttem. Ismerem a város és környéke minden zegét-zugát, tudtam, hogy számtalan fotózáshoz ideális hely közül választhatunk. Amire viszont én sem számítottam…

Dóri és Anna (Portré fotózás - www.foto-graf.hu)

Olvass tovább»

Gyermekfotózás – Huba

A hétvégén összefutottam egy kedves barátommal, Tiborral, akinek már régebben megígértem, hogy készítek a kisfiáról gyermekfotókat. Kihasználva a találkozás adta alkalmat, elkészült a fotók egy része. Sajnos nem a legkedvezőbb fényben nyílt lehetőségünk fotózni, erős déli napsütésben, nagyon kemény fények mellett készültek a fotók.

Ez azonban Hubát és apukáját, Tibort egyáltalán nem zavarta, ők igazán jól érezték magukat a fotózás alatt. Huba hintázott, csúszdázott és pacsált a vízben… Minden figyelmét lekötötték az úton közlekedő autók, melyeknek csak a hangját meghallotta, már fordult is oda, és mutatta apukájának, hogy ott megy a “tütü”.

Olvass tovább»

Gyermekfotózás – Bíborka

Bíborka - Gyermekfotózás - Foto-Graf Fotogárfiai Stúdió

A gyermekfotózás nem is olyan egyszerű, mint azt sokan elsőre gondolnák. Könnyű dolga van a fotósnak, ha Pocaklakót kell fotóznia, mert a kismamával megbeszélheti, hogy hogyan álljon, hová nézzen, s így könnyen összejönk a tökéletes fotó.

Gyermeket fotózni, már sokkal keményebb dió, mert a pici szinte biztosan nem fog beállni a kamera elé és megvárni amíg elkészítjük a kívánt, elképzelt fotót. Sőt a legtöbb esetben eleinte megilletődötten, bizalmatlanul szemlélik a kamerával megjelenő, ismeretlen fotográfust. A fotósnak az áhított fotók elkészítése előtt kapcsolatot kell építenie az apróságokkal, meg kell nyernie a bizalmukat, hogy a picik felszabadultan tudjanak viselkedni a kamera előtt. Mindezek miatt szép, de egyben kihívás is – fotós és szülő számára egyaránt – a baba- és gyermekfotózás.

A fotózás megkezdése előtt el kell érni, hogy a gyermek ne a fotóssal és a gépével legyen elfoglalva, hanem játsszon, nevessen és adja önmagát. Szűlőnek, fotósnak érdekes feladat ez. Több időt kell szánni a fotózásra, hiszen az idő egy részét a kapcsolatépítésre, a gyerkőcök bizalmának megnyerésére fordítjuk.

Olvass tovább»