Tárgy-, termék-, és reklámfotózás

Jó termékfotó nélkül küzdelem a marketingmunka. Az igazán jó reklámfotó a sikeres vizuális marketing kommunikáció alapja!

Vizuális világban élünk. Termékeink, s marketing üzenetünk a médián keresztül, látványos képi formában kerülnek a fogyasztóhoz a legközelebb.

Manapság már nemcsak a nagy márkák, de a kisebb cégek is felismerték, hogy a termékeiket jó tárgyfotók, termékfotók mellékelésével sokkal hatékonyabban, sikeresebben értékesíthetik. A fotó képes érzéseket közvetíteni, előnyöket sugallni, reményt, vágyat kelteni. Bármely írott szövegnél hatékonyabban közvetíti a minőséget és a marketing üzenetet akár katalógusban, akár honlapon, vagy szórólapon, hirdetésben, bármilyen felületen, ahol értékesíteni kívánjuk a termékeinket.

tárgy- reklámfotó

Ha kinyitunk egy újságot, vagy megnyitunk egy honlapot, az első dolog, amit az ember szeme érzékel és megnéz, az a kép, a fotó. Ezek közvetítik legerősebben, leghatékonyabban a marketing üzenetet.

Emiatt fontos az értékesítők és a marketing tervezők számára a jó minőségű, gondosan kivitelezett termékfotó. A hatékony értékesítés, a jó reklám miatt fontos, hogy ne a termékfotózáson spóroljunk, mert egy gondosan megtervezett, és szépen kivitelezett reklámfotó, egy igényes katalógus, vagy kiadvány megsokszorozhatja a cég árbevételét.


A jó fotónak ereje van. Nem lehet szavakkal helyettesíteni. Sok mindent elárul a termékről, képes érzéseket sugallni, vágyat kelteni. Ezek a vizuális információk keltik fel az érdeklődőben az érzést, hogy „megveszem, én ezt szeretném”.

Ez persze csak a jól megtervezett, profin kivitelezett képek esetében van így. Ha a termékfotó nem viszi át a marketingtervezők által meghatározott üzenetet, nem az elvárt érzést váltja ki az emberekből, akkor nem jó a kép. Mi arra vagyunk hivatottak, és annak rendeljük alá fotózási szemléletünket – tapasztalatainkra is alapozva –, hogy a képek rokonszenvet váltsanak ki az érdeklődőkből. Emelje a cégek és a termékek imázsát. Ugye Ön is ezt szeretné?

A termékfotózásnál, tárgyfotózásnál már a képek elkészítése előtt ajánlott eldönteni, hogy milyen célra és milyen felületen szeretné a képeket felhasználni, valamint, hogy milyen marketing üzenetet kell a fotónak közvetítenie. A szóban forgó terméket, tárgyat ennek megfelelő élethelyzetben, vagy háttérben kell a fotókon megjeleníteni.

A kívánt hangulat eléréséhez a fotózás során nagyon ügyelünk a megfelelő fényekre, ezt profi stúdióvilágítás teszi lehetővé. Ha olyan tárgyról, vagy termékről van szó, ami nem mozdítható, akkor a stúdiót kivisszük a helyszínre, és ott készítjük el a fotókat. A fotók elkészítése után következik a munka java része, a fotók részletes kidolgozása, esetleg retusálása, majd ez után, a szükséges grafikai munkák.


Stúdiónk nemcsak reklámfotózásban tapasztalt, képzett fotográfussal, de kiadvány, és reklámtervezésben járatos, gyakorlott grafikus tervezővel is megbízói rendelkezésére áll. Munkánk és az Ön értékesítésének sikerességét marketing kommunikációban járatos tervezők erősítik.

A termék- és reklámfotózástól a teljes reklám- és kiadványtervezésig, a grafikai, nyomdai előkészítésig, nyomdai partnereink révén pedig a teljes kivitelezésig vállaljuk a reklámcélú feladatok elvégzését.

Bővebb információért kérjük hívjon a +36 70 380 48 12-es telefonszámon, kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal az info(kukac)foto-graf(pont)hu e-mail címen!